Intro

Velkommen til guiden 

Ultimo 2018 udgav vi denne guide første gang, og i dag er den downloadet mere end 1000 gange.

Men der sker meget på et år.

Derfor har vi opdateret guiden, så du har den mest aktuelle og relevante viden om LinkedIn-annoncering anno 2020. 

Guiden dykker ned i de forskellige aspekter af annoncering på LinkedIn, og så er den smækfyldt med konkrete eksempler fra kampagner, vi har kørt det seneste år. 

God læselyst :) 

Guiden indeholder:

Kapitel 1:
Vælg den rigtige kampagnemålsætning og annoncetype

Sponsoreret indhold
Sponsoreret InMail
Text Ads
Dynamic Ads

Kapitel 2:
Segmenter din målgruppe

Vær skarp på din målgruppe
- Matched Audience
- And/Or targeting
- Hvad er en god målgruppestørrelse?

Kapitel 3:
Pris og budget

Bliv ikke afskrækket af de højere priser

Kapitel 4:
Er LinkedIn noget for dig?

Knap 2,6 mio.

Det er antallet af danske brugere på LinkedIn i oktober 2019 (660 mio. på verdensplan). Med 3.582.000 på det danske arbejdsmarked svarer det til ca. 73%. 

Sandsynligheden for at ramme én i din målgruppe på platformen er derfor stor. 

LinkedIn er en platform i udvikling – og populariteten er steget i takt med deres fornyede fokus på at styrke professionelle relationer. 

Hvorfor skal B2B virksomheder bruge LinkedIn? 

Det skal de, fordi der er et enormt potentiale på LinkedIn – og i mine øjne er det den bedste platform, når det kommer til B2B leadgenerering. 

LinkedIn har lanceret nye funktioner, som optimerer målretningen, forbedrer annoncerne og giver bedre indsigt i performance. Du har med andre ord mulighed for at vise det rette budskab til de helt rette personer. 

Kapitel 1

Vælg den rigtige kampagne-målsætning og annoncetype

Første step i din annoncering er at vælge din kampagnemålsætning. Du kan vælge mellem 3 overordnede målsætninger med i alt 7 delmål.

Jeg vil ikke dykke mere ned i kampagnemålsætningerne – i bund og grund handler det om, hvad du gerne vil opnå med din annoncering. 

9 ud af 10 gange vælger vi leadgenerering, da det er en essentiel del af vores B2B Marketing Framework®, men for en B2B virksomhed kan målsætninger som engagement og websitebesøg også være fordelagtige. 

I stedet skal vi dykke ned i de forskellige annonceformater, hvad du kan bruge dem til samt vores erfaringer med formaterne. 

Når du har valgt din kampagnemålsætning, er det tid til at oprette annoncerne. Der er overordnet 4 typer annoncer: 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold – også kaldet native advertising – er opslag, der vises mellem organiske opslag i dit newsfeed.

Virksomheder kan bruge det til at generere leads, øge kendskabet samt styrke relationer til personer, der allerede har kendskab til virksomheden.

Du kan både sponsorere et opslag, du allerede har postet på jeres company page, eller du kan oprette en helt ny annonce. 

Når du annoncerer med sponsoreret indhold, kan du bruge tre forskellige formater: Enkeltbillede, video og karrusel. 

Enkeltbillede

Enkeltbilledannoncer er en helt standard annonce. De kan bruges til at promovere enhver type opslag, så du når en bredere målgruppe. 

Herunder kan du se et eksempel fra vores egen annoncering, hvor vi gerne vil have tilmeldinger til et webinar om B2B salg og marketing. 

Vi oplever især, at enkeltbilledannoncer performer godt i vores remarketing-kampagner. 

Videoannoncer

Som B2B virksomhed kan det være ekstremt svært at fange sin målgruppes opmærksomhed.

Men når det kommer til engagement og interaktion, er video den mest populære form for indhold på tværs af platforme.

Vi anbefaler derfor, at du integrerer video i din markedsføring – ikke kun på LinkedIn, men også på andre sociale platforme, på dit website eller i din e-mail marketing.

God erfaring med videoer

Organisk deling af video var muligt længe før videoannoncer, og dengang så vi gode resultater med opslagene. 

Det var derfor en kærkommen nyhed, da man endelig kunne bruge video i annonceringen, fordi det i den grad kan optimere effekten af leadgenereringen. 

Siden lanceringen har vi også oplevet virkelig gode resultater med videoannoncer – og vi er ikke de eneste.

Resultater fra LinkedIn viser, at personer bruger næsten 3 gange så meget tid på at se videoannoncer end andet, mere statisk sponsoreret indhold.

Videoerne kan bindes sammen med en masse af LinkedIns andre værktøjer som fx at inkludere en stærk call-to-action (CTA) eller integrere med lead gen forms og dermed øge konverteringen (uddybes senere i kapitlet). 

Kraftvaerk og Randstad sætter turbo på leadgenereringen med video

Når du laver en annoncevideo, er det vigtigt, at videoerne er relevante i forhold til produktet. Arbejder du fx en virksomhed, som leaser biler, giver det rigtig god mening at have en bil med i videoen – på den måde bliver det nemmere for modtageren at afkode, hvad annoncen handler om. 

Men hvad nu, hvis du ikke har et fysisk produkt at vise frem?

Der er fx mange SaaS-virksomheder, som ikke nødvendigvis kan stå ved eller vise produktet frem. 

I de tilfælde må man lege med andre effekter – i eksemplet herunder ser du en succesfuld videoannonce fra Kraftvaerk, der sælger PIM-løsninger. 

Anmærkning 2019-12-12 095035

I Kraftvaerks videoer har vi i stedet tilføjet flere grafiske elementer og kørt med gråtoner, så videoen skiller sig ud i feedet. Samtidig matcher det Kraftvaerks generelle udtryk. 

Et andet eksempel er Randstad, som er et vikar- og rekrutteringsbureau.

Som med de fleste af vores kunder brugte vi både video og karrusel i annonceringen for Randstad, men især videoerne viste gode resultater.

Herunder kan du se en af annoncevideoerne:

Anmærkning 2019-12-12 111217

Én af grundene til at Randstads videoer fungerer, er fordi de er jordnære og konkrete. Du behøver ikke en kæmpe Hollywood-produktion for at lave en god annonce-video, der konverterer leads. 

Randstads video forholder sig til et konkret problem, som deres kunder ofte står med: udfordringen med at rekruttere kvalificerede medarbejdere. 

Og det præsenteres på en autentisk måde, som målgruppen kan forholde sig til.

En god gimmick er også at tilføje en barre, der viser hvor langt du er i videoen. Herunder kan du se et eksempel fra samme video, hvor barren i toppen viser, hvor meget af videoen, du har set. 

Anmærkning 2019-12-12 122244

Opskriften på en god annoncevideo er i teorien ret simpel. Du skal:  

 • Fange opmærksomhed
 • Præsentere et problem
 • Tilbyde en løsning 


Med disse tre elementer har du grundingredienserne til opskriften på en succesfuld annoncevideo. 

Karruseller

Karruseller er et stærkt annonceformat, som kan være en hjælp til at skille sig lidt ud fra mængden og forhåbentlig have målgruppens opmærksomhed lige lidt længere.

Med karruseller kan brugeren swipe til højre og se mere indhold. Du kan inkludere op til 10 kort, som kan tilpasses med hvert deres budskab.

På den måde kan du vise mere indhold i samme annonce.

Det betyder, at du fx kan fortælle en dybere historie om samme produkt eller service eller vise forskellige aspekter af din virksomhed ved at sende modtageren til forskellige landingpages.

Herunder kan du se et eksempel på en karrusel, vi lavede for Aon:

Karrusel

Karruseller kræver selvfølgelig mere grafisk snilde, og det tager lidt længere tid at producere.

Men vores erfaringer fra det seneste år viser, at det godt kan betale sig at investere tid i en gennemtænkt karrusel-annonce. 

Fx er CTR højere med karruseller end med enkeltbilleder eller videoer. 

Ændring af kreativet førte til 700% stigning i udførelsesraten

Effectmanager er et godt eksempel på, hvor stor betydning det rigtige kreativ har for resultaterne af dine kampagner. 

Herunder ser du forskellen på hhv. videoannoncen og karrusellen. 

04-9

Helt konkret gik de fra ét enkelt lead med en CPL på 2312 kr. til 50 leads med en CPL på 383 kr. Det er det, jeg kalder en markant forskel.

Faktisk svarer det til en stigning på 700% i udførelsesraten (folk, der udfylder formularen) udelukkende på baggrund af kreativet – både målsætning og målretning forblev uændret. 

Det er vigtigt, at du ikke undervurderer effekten af kreativerne. Det kan være det, der afgør, om din kampagne er succesfuld eller ej. 

Samtidig er det vigtigt, at du ikke giver op eller er bange for at gentænke kreativerne, hvis du ikke oplever de resultater, du forventede. 

Du kan læse hele casen med effectmanager, hvis du vil se mere om ændringen, målretningen samt den efterfølgende salgsmodning.

PRO TIP: Dette tip har ikke noget med annoncering at gøre, men jeg vil lige dele det alligevel. Du kan nu lave karrusel-lignende opslag organisk, fordi LinkedIn har tilføjet en funktion, hvor du kan uploade dokumenter som fx pdf'er. Med god grafisk opsætning af dit dokument, ligner de næsten en karrusel. Og vi ser pt. godt engagement på disse opslag. Opslaget herunder havde en engagement rate på 28%! (hvis du trykker på opslaget, kan du se alle siderne).

Det er svært at sige på forhånd, hvilket format du skal vælge. 

Det er meget forskelligt, hvad der lige fanger målgruppens øje, og der kan være  mange faktorer, som spiller ind. 

Vi har gode erfaringer med alle tre formater – men vi har samtidig også oplevet, at det slet ikke leverede de resultater, vi forventede. 

Konklusionen er, at det kræver en indsats at lave et effektivt kreativ. Og du er nødt til at teste og ikke være bange for at lave ændringer undervejs. Bare fordi video virkede sidste gang, kan det være noget andet, der virker næste gang.

Samtidig hænger resultaterne også tæt sammen med dit offer og din målretning. 

Lead gen forms

Det smarte med alle tre annonceformater er, at de kan kobles sammen med lead gen forms. 

Lead gen forms er formularer, der er forudfyldt med informationer, som brugeren allerede har angivet på sin profil.

Det betyder, at du kan få endnu flere kvalitetsleads fra dine annoncer.

Online formularer kan være en værdifuld kilde til at indsamle kvalitetsleads, men det kan være en udfordring at få folk til at udfylde dem korrekt og udfylde det hele – specielt på mobilen. Og derfor er leadformularer smarte.

Helt konkret betyder det, at en bruger ikke selv skal bruge tid på at skrive alle sine informationer, fordi de er udfyldt på forhånd: 

LeadGen

Som du kan se, er det nu relativt simpelt at udfylde en formular, og dermed få hurtigere adgang til indholdet.

Efter brugeren har trykket ‘Submit’, har du mulighed for at vise en lille ‘takkeside’, hvor du viser relevant indhold eller sender brugeren til en landingpage, hvor de kan læse mere.

Lead gen forms kan integreres i både sponsoreret indhold og InMails.

Velegnet til LinkedIns målgrupper

Lead gen forms har længe været en mulighed, men vi oplever stadig, at mange virksomheder ikke udnytter de unikke muligheder, formuleren giver. 

Især på LinkedIn er formularer velegnede, fordi målgruppen er professionelle og virksomheder, som er mere tilbøjelige til at tilgå white papers, rapporter og andet premium content.

Ifølge LinkedIn er en anden fordel, at den information du indsamler med lead gen forms er mere præcis og korrekt.

Folk holder som regel deres profiler up-to-date, og når formen udfylder felterne med information fra folks profiler, er der større sandsynlighed for, at det er rigtigt, end hvis folk selv udfylder, og dermed kan angive forkerte informationer.

FirstAgenda øgede mødebookingen

Når du arbejder med leadgenerering, har dit offer rigtig stor betydning for resultatet af din kampagne

Dit offer er det indhold, du tilbyder i bytte for dine kundeemners oplysninger. 

Vigtigheden er noget, FirstAgenda kan skrive under på. 

I begyndelsen kørte annonceringen med to kørte offers – den ene lidt mere forpligtende end den anden.

 1. En 8-minutters video, som gennemgår og forklarer produktet
 2. En live-præsentation, hvor sælger viser, hvordan produktet fungerer

Det viste sig dog hurtigt, at målgruppen slet ikke var klar til en præsentation, fordi det hurtigt kan føles meget bindende at snakke med sælger om produktet.

Vi justerede derfor offeret til kun at være en demo af produktet.

FirstAgenda

Der er både fordele og ulemper ved at justere content offer undervejs i kampagnen:

 • Fordelen var, at FirstAgenda oplevede en markant stigning i antallet af leads, fordi konverteringen blev “nemmere”.
 • Ulempen er, at du risikerer en forringelse i kvaliteten af leads. Men eftersom targeting af annoncerne stadig var med laserfokus på kernemålgruppen, forblev leadkvaliteten uændret for FirstAgenda.

På 6 uger fik FirstAgenda 56 bookede salgsmøder. 

Samtidig er denne case et godt eksempel på, hvordan succesen af en kampagne ikke kan tilskrives ét enkelt element – den opstår i synergien mellem kanaler, annoncer og afdelinger. 

De 56 møder kan ikke udelukkende tilskrives annonceringen på LinkedIn – vi kørte fx også et IP-targeting spor og salgsmodning med marketing automation. Derudover har FirstAgenda et ekstremt proaktivt salgssetup.

Leadgenereringens succes kan tilskrives ændring af offer på LinkedIn – møderne kom i hus, fordi de har en effektiv salgsmodning og et proaktivt salgsteam. 

Test af alle annoncetyper i samme kampagnegruppe mangler 

Noget, der stadig er på ønskelisten, er muligheden for at kunne split-teste alle tre annonceformater i samme kampagnegruppe. 

Lige nu skal du oprette separate kampagnegrupper for dine video-, karrusel- og billedannoncer. 

Det vil sige, at hvis du vil teste en karrusel og en video, skal du oprette to kampagnegrupper med nøjagtig samme målgruppe, budget og opsætning. 

Det er både besværligt, men det kan også resultere i, at du byder mod dig selv og dermed byder prisen op, fordi de i "kæmper" mod hinanden om pladsen i newsfeedet. 

Vi krydser fingre for, at denne funktion kommer i løbet af 2020. 

Sponsoreret InMail

En anden funktion, som vi er glade for, er InMails.

InMails er målrettede beskeder, som sendes direkte til brugerens indbakke.

Det betyder, at det er muligt at sende personlige beskeder direkte til de personer, som har allermest relevans for dig og din virksomhed, når de er aktive på LinkedIn.

InMails kan fx bruges til at få flere tilmeldinger til et event, hvor du konverterer personen via en lead gen form eller ved at sende dem til en landingpage, hvor de kan tilmelde sig.

Du kan bruge InMail til at:

 • Sende personlige beskeder til målgruppens indbakke på LinkedIn
 • Målrette beskederne ud fra forskellige segmenteringskriterier som virksomhedsnavn, virksomhedsstørrelse eller jobtitel.
 • Starte en dialog mellem din virksomhed og din målgruppe
 • Sende beskeder til den mest engagerede målgruppe, når de er aktive på LinkedIn

Derudover er InMails en god måde at annoncere på LinkedIn, fordi det er med til at sikre at brugeren vil lægge mærke til beskeden, da den ikke forsvinder i mængden af opslag i newsfeedet, mellem andre mails i den almindelige indbakke eller ryger i spam.

Vi har gode erfaringer med InMail – det er et godt værktøj til at skabe mere personlige relationer og er især godt til retargeting.

Men det skal også bruges med omtanke, da det kan nemt komme til at fremstå som påtrængende.

Husk, at du ifølge markedsføringsloven skal have samtykke til at kontakte personen på InMail.

Text Ads

Text ads er små annoncer, som vises i højre side ved siden af dit newsfeed. Det er altså annoncer, som kun kan bruges på desktop.

LinkedIn Text Ads

Text ads minder lidt om de annoncer du ser på Google, og de består af et billede, en overskrift og en kort tekst.

De kan bruges, hvis du har en meget specifik målgruppe, kører jobannoncering eller vil øge trafikken til dit website eller en landingpage.

Det er nemt og hurtigt at komme i gang med text ads, og du kan lave flere variationer af den samme annonce, så du nemt kan teste, hvilket billede eller hvilken tekst, der performer bedst. 

Dynamic Ads

Dynamiske annoncer er annoncer, som ændrer sig… ja, dynamisk i forhold til modtageren.

Det betyder, at indhold som tekst og profilbillede genereres automatisk ud fra de oplysninger, brugeren har oplyst på sin profil.

Dermed du tilpasse annoncerne til hver enkelt bruger, og ved at benytte informationen fra brugerens profil kan du lave målrettede og unikke annoncer, som kan bruges til branding, leadgenerering eller jobannoncer.

Dynamic Ads LinkedIn

Dynamiske annoncer er gode til at skabe interesse og opmærksomhed, jobansøgninger og til få flere followers til din virksomhedsside, netop fordi du bruger indhold, som automatisk er skræddersyet til hver enkelt brugers interesse og oplysninger.

Lad os tage et eksempel…

Din virksomhed er på udkig efter en ny medarbejder. Samtidig ved LinkedIn, hvis en person søger efter et arbejde inden for jeres branche. Dvs. at du med brugertilpasset indhold og personlige calls-to-action kan målrette præcis mod folk, som annoncen er relevant for, og dermed opleve højere engagement.

Dynamiske annoncer vises også kun i højre side på desktop og igen har du mulighed for at oprette flere versioner.

Samtidig viser LinkedIn automatisk den annonce, der performer bedst. På den måde sikrer du, at din LinkedIn annoncering er optimeret mest muligt.

Kapitel 2

Segmentér din målgruppe

Når det kommer til at målrette personer i professionelt øjemed, har LinkedIn et unikt og uovertruffent datasæt, som gør platformen til en stærk medspiller til din B2B marketing. 

Og især målretning og segmentering af målgrupper er ét af de steder, hvor der er sket meget det seneste år med nye funktioner, som er med til at optimere og forbedre annonceringen.

Kapitlet indeholder:
- Vær skarp på din målgruppe 
- Interessebaseret målretning 
- Website retargeting
Kontakt eller account targeting
- Lookalike audience
- Audience templates
- And/Or targeting
- Hvad er en god målgruppestørrelse?

Når du annoncerer på LinkedIn, er der to overordnede måder at gribe det an på: Audience Attributes og Matched Audience. 

Helt kort så er Audience Attributes målretning baseret på målgruppens karakteristika. Det er her du definerer virksomhed, uddannelse, anciennitet og interesser. 

Matched Audience er målgrupper, der dannes på baggrund af data, du allerede har fx website-besøgende eller en liste med kontakter.  

Anmærkning 2019-11-18 125236

Du kan sagtens koble de to målretninger sammen. Eksempelvis bruger vi tit kontaktlister, når vi annoncerer for vores kunder, men samtidig definerer vi målgruppen yderligere ved at fokusere på personer i C-level positioner. 

Vores erfaring viser, at Matched Audience skaber rigtig gode resultater, fordi du kan være ekstremt konkret i din målretning. Jo mere du kan bruge den data, du allerede har indsamlet, jo bedre. 

Lad os først kigge nærmere på Audience Attributes.

Vær skarp på din målgruppe

Uanset, hvordan du vælger at annoncere, er det vigtigt, at du er skarp på, hvem du gerne vil ramme.

Du kan præcisere din målretning ud fra forskellige kriterier, som hjælper dig til at målrette mod specifikke personer, som er relevante for kampagnen.

På billedet kan du se, hvilke kriterier du kan målrette ud fra, når du vælger Audience Attributes:

Segmentering LinkedIn

Som du kan se, kan du ramme personer baseret på deres professionelle informationer. Det giver nogle andre målretningsmuligheder end på andre platforme som fx Facebook og Google. 

Det betyder samtidig, at LinkedIn er en virkelig god platform, hvis du arbejder med account-based marketing (jeg uddyber dette senere i kapitlet).

Interessebaseret målretning

En af de nye funktioner vi så i 2019, var interessebaseret målretning. 

Med interessebaseret målretning kan du ramme din målgruppe med annoncer, som matcher deres professionelle interesser. 

Fundamentet for interest based targeting er den data LinkedIn har om vores adfærd på platformen. Det vil sige, at det du liker, kommenterer og deler (+ din søgeadfærd i Bing) ligger til grund for mulighederne med målretningen. 

LinkedIn tilbyder mere en 200 interesse-kategorier som for eksempel “investering”, “inbound marketing” eller “ledelse”.

Ved at tilføje interesser i din målretning kan du gøre din annoncering mere specifik og ramme personer, som aktivt diskuterer, engagerer og tilkendegiver, at de er interesserede i netop dit fokusområde – hvilket forhåbentlig også kan føre til mere engagement fra målgruppen.

Fokuseret målretningsarbejde giver bedre leads til Energi Danmark

Hvis du nogensinde har arbejdet med målgruppesegmentering og targeting af annoncer, ved du også, hvor svært det kan være at ramme de helt rigtige personer. 

Den udfordring stod Energi Danmark også med. 

Energi Danmark ville gerne udbrede kendskabet til deres 3 initiativer til virksomheder med fokus på CSR og bæredygtighed. 

For at sikre, at vi ramte de relevante målgrupper, segmenterede vi kampagnerne med forskellige målretningsmetoder:

 • Virksomhedslister med fokus på C-level
 • Lookalikes både på baggrund af websitebesøgende og virksomhedslisten
 • Account-based marketing målrettet mod CSR-profiler i produktionsvirksomheder eller i specifikke brancher
 • Retargeting på en native-artikel i børsen-artikel samt besøgende på websitet
 • Interessebaseret målretning mod personer interesseret i CSR

Annoncerne var et mix af video og karruseller, hvor konverteringspunktet var en guide med 3 gode råd til den grønne omstilling: 

Anmærkning 2019-12-12 111717

Det store fokus på målretning og segmentering har betyder, at budskabet er kommet ud til de ønskede personer, og kampagnen har givet en masse relevante leads til Energi Danmark, som efterfølgende salgsbearbejdes i et automatiseret mailflow. 

Matched Audience

Med LinkedIns Matched Audience har du unik mulighed for segmentering og målretning. Funktionen betyder, at du kan re-engagere kunder, tidligere websitebesøgende og kontaktlister.

Det er en funktion vi er virkelig glade for, når vi arbejder med LinkedIn ads hos Mindmill, for det gør det nemlig muligt for os at ramme meget specifikke målgrupper.

Der er fire værktøjer du kan bruge med matched audience: website retargeting, kontakt targeting, account-based targeting eller lookalikes. 

Website retargeting

Website retargeting betyder, at du annoncerer til personer, som allerede har kendskab til dit brand eller din virksomhed. 

Det betyder, at du kan målrette kampagner og budskaber direkte til personer, som allerede har besøgt dit website eller specifikke landingpages.

Det er relativt simpelt at opsætte website retargeting. Det eneste det kræver er, at du installerer LinkedIns Insight Tag på dit website. Insight Tag er en trackingkode, som indsamler data om dine besøgende.

Det indsamlede data sendes videre til LinkedIn, så du kan bruge det i din annoncering.  

Retargeting giver flere møde-bookinger

Vi har selv rigtig gode resultater med vores retargeting-flow.

Vores flow består er en række kundecases, som hver kører i 4 dage samt en "hård konvertering", hvor målgruppen enten kan booke et møde, efterspørge prisen på en komplet inbound strategi eller få tilsendt en fysisk brochure, der forklarer vores produkt i dybden. 

Herunder kan du se to eksempler fra vores retargeting-flow: 

Anmærkning 2019-12-12 093839

 

Anmærkning 2019-12-12 093910

Formålet med vores retargeting flow er flere møde-bookinger, og vi oplever kontinuerligt, at personer booker møder, fordi de eksponeres for annoncer, der er relevante for dem. 

Insight Tag giver også andre fordele udover retargeting

Ud over at muliggøre retargeting giver Insight Tag dig også indblik i, hvilken profession dine website-besøgende har, samt og hvilken virksomhed de arbejder for.

I en B2B verden er det en guldmine, når du skal målrette din annoncering og finde nye kunder.

Derudover har du mulighed for at følge med i, hvor mange personer, der konverterer på din hjemmeside efter at have klikket på en annonce.  

Kontakt eller account-based targeting

LinkedIn er som skabt til account-based marketing (ABM).

ABM betyder, at du målretter dine kampagner meget præcist efter virksomhed, stillingsniveau eller anciennitet.

På LinkedIn kan du uploade en liste med kontakter eller virksomheder, som du gerne vil målrette din kampagne til. Listen kan kobles sammen med parametre som jobtitel, alder og anciennitet.

LinkedIn matcher herefter listen med de rette profiler, så annoncerne målrettes  folk, der arbejder i de pågældende virksomheder og sidder i en stilling med beslutningskompetence.

Resultatet er specifik målretning til personer i bestemte stillinger i bestemte virksomheder på bestemte markeder.

Nu kan du levere sponsoreret indhold og personaliserede budskaber, som styrker bevidstheden og engagementet i din målgruppe.

LinkedIn kan altså hjælpe dig med at lave en utrolig målrettet segmentering, som gør annonceringen meget mere præcis og effektiv – og sikre at I ikke bruger penge på unødvendige annoncer.

Lookalike audience 

En anden (længe ventet) feature, som så dagens lys i 2019, er lookalike audience, hvor du som annoncør har mulighed for at målrette dine annoncer mod brugere, som minder om dine eksisterende kunder.

Fordelene ved lookalike audience er blandt andet:

 • Det hjælper med at finde kvalitetsleads, fx beslutningstagere i bestemte brancher.
 • Du kan ramme personer, der minder om dine bedste kunder.
 • Det forbedrer din ROI, fordi du kan gøre din målretning mere specifik.
 • Sammenligningen baseres på professionelle kvalifikationer, stilling og erfaring i modsætning til Facebook, hvor lookalikes baseres på mere generelle interesser.

Du kan bruge lookalike på to måder: Du kan uploade en liste fx fra dit CRM eller du kan basere målgruppen på data fra dit Insight Tag. 

Herefter vil LinkedIn matche denne information med data fra deres database, og dermed finde brugere, som ligner personerne mest. 

Lookalikes er en god og effektiv måde at skalere kampagner og finde nye mågrupper.

Audience templates

Audience templates er, som navnet så fint antyder, skabeloner af forskellige målgrupper.

Indtil videre er der omkring 20 foruddefinerede B2B målgrupper, og det gør det muligt for annoncører at søge efter segmenter, som er relevante for virksomheden.

Du indtaster bare den type personer, du forsøger at nå, og så giver LinkedIn et match baseret på platformens detaljer.

Skabeloner kan være et godt værktøj for folk, som enten ikke er så vant til at annoncere på LinkedIn, fordi du nemt kan oprette en målgruppe ud fra nogle kriterier, hvis du har mangelfuld data til at kunne oprette mere specifikke målgrupper, eller hvis du er en erfaren annoncør, som er på udkig efter nye segmenter.

And/Or-targeting

Én af de bedste tilføjelser i 2019 – i min optik – er And/Or targeting. 

Funktionen gør målretningen endnu mere specifik, fordi du nu kan kombinere forskellige parametre. 

Funktionen hjælper med at forbedre dine målretningskriterier ved enten at bruge "Begræns målgruppe" eller "Ekskludér personer". 

For eksempel kan du målrette mod jobtitlen Softwareingeniør ELLER færdigheden Software Engineering OG have +5 års erfaring. 

Tidligere havde du kun mulighed for at bruge OG, hvilket kan begrænse målgruppen for meget. Fx er det ikke sikkert, at personen både har angivet både titel og korrekt på sin profil. 

Lad os tage et andet eksempel: 

 • Du skal målrette kampagnen mod personer, der har 'Director' under 'Job Seniorities samt angivet 'Finance' under jobfunktionen.
 • Tidligere kunne dette kun lade sig gøre ved at målrette direktører i finansroller. 
 • Nu kan du målrette personer, der er direktører i enhver jobfunktion såvel som personer i finansroller af enhver anciennitet. 

Dette giver større fleksibilitet til at bestemme, hvilke typer fagfolk der ser dine annoncer. 

Med 'Ekskludér' reduceres din målgruppe til de personer, der opfylder dine tidligere kriterier samt ikke opfylder ekskluderingskriterierne. 

Hvad er en god målgruppestørrelse?

Det er som regel bedst at have en bred målgruppe. Samtidig er det også bedst kun at vælge 1-2 parametre, når du vælger dit segment.

En god tommelfingerregel er, at en målgruppe i Danmark skal være på 50.000 personer og opefter – dvs. ca. 2 % af alle LinkedIn-brugere i Danmark.

Den samme regel gælder også i andre lande. I USA anbefaler LinkedIn en målgruppe på 500.000 – altså også ca. 2 % ud af de 24 millioner amerikanske brugere.

Grunden til, at målgruppen skal være på mindst 2 %, er, at LinkedIns algoritme bedre kan optimere annonceringen, hvis den har en større målgruppe at arbejde med.

I nogle brancher eller for nogle kampagner kan 50.000 personer være en relativ stor målgruppe, og du kan derfor støde ind i problemer med at gøre målgruppen stor nok.

Gør du det, kan du fx bruge funktionen Similar Audiences, der finder personer, som ligner din målgruppe. På den måde udvider du segmentet, og tillader LinkedIns algoritme at arbejde bedst muligt.

Følg løbende med i målgruppesammensætningen

Når du definerer din målgruppe på LinkedIn, kan du løbende følge med i sammensætningen i højre side: 

Anmærkning 2019-11-19 111222

Det er smart, fordi du kan se, hvilke personer din målgruppe består af.

I eksemplet herover kan du fx se, at 17% arbejder med 'Business Development' – for os og vores kunder handler det om, at ramme personer med beslutningskapacitet. Vi vil derfor helst minimere antallet af studerende i vores målgrupper. Det kan vi aktivt overvåge, mens vi opretter kampagnen. 

Kapitel 3

Pris og budget

Du har identificeret målgruppen og fundet dine annonceformater – nu er det tid til at snakke pris og budget.

Kapitlet indeholder:
Bliv ikke afskrækket af de højere priser

Er du stadig lidt usikker på, om LinkedIn annoncering er noget du vil satse på, kan du starte småt ud og teste det af.

Budgettet er noget, du selv bestemmer – og du kan jo altid stoppe annoncerne igen.

På LinkedIn kan dit budget kontrolleres på tre måder:

 1. Et samlet beløb: Du kan bruge denne måde, hvis din kampagne skal levere resultater så hurtigt som muligt for et specifikt beløb.
 2. Et dagligt budget: Skal kampagnen køre løbende over et længere stykke tid, kan du angive et dagligt budget, som du er villig til at bruge pr. dag på din kampagne.
 3. Budgivning: Her kan du angive det beløb, du er villig til at betale i alt for et vist antal klik, visninger eller leverede InMails.

Som noget nyt kan du nu lave budoptimering på kampagneniveau i stedet for annonceniveau.

Lad os sige, at du har 4 annoncer i en kampagnegruppe. Med budoptimering optimerer LinkedIns algoritme selv, hvilken annonce, der vises på baggrund af performance.

Bliv ikke afskrækket af de højere priser

LinkedIn har længe haft det rygte, at det er for dyrt, og det virker ikke. 

Og ja, hvis man udelukkende sammenligner leadprisen med Facebook, kan man hurtigt blive afskrækket.

Fx er CPM (pris pr tusind visninger) generelt 2-3 gange højere på LinkedIn end på Facebook.

Problemet er bare, at man tit tænker kvantitet fremfor kvalitet – men du må ikke glemme kvaliteten af de leads, der kommer fra LinkedIn.

Antallet er leads er sådan set ligegyldigt – det handler mere om at få de rigtige leads, som kan varmes op med marketing automation.

For nogle B2B virksomheder kan LinkedIn vise sig at være en guldmine, hvor det godt kan svare sig at betale lidt ekstra for et lead, fordi det vil give mere værdi at få ét godt lead fra LinkedIn end fem medium leads fra Facebook.

Og det altafgørende for al leadgenerering er, at du har en inbound- og automationstrategi på plads, som kan hjælpe dig med at skabe indhold, målrette det mod de rigtige personer, og varme dem op, så de flytter sig gennem købsrejsen og bliver til gode kunder.

Du skal derfor ikke blive helt afskrækket af de lidt højere priser på LinkedIn, for det kan sagtens vise sig, at være en god forretning at annoncere på LinkedIn.

Kapitel 4

Er LinkedIn noget for dig?

Er du en B2B virksomhed er det korte svar: Ja – LinkedIn er helt sikkert noget for dig!

De seneste par år har LinkedIn lagt mange ressourcer i at optimere deres værktøjer, så du kan blive mere effektiv og præcis i din annoncering.

LinkedIn tilbyder mange unikke muligheder i forhold til målgruppesegmentering og målretning, som kan være afgørende på B2B markeder.  

Med annoncering på LinkedIn kan du nå ud til helt andre målgrupper end dem du finder på andre sociale platforme.

Du kan nå ud til et professionelt netværk og målrette baseret på virksomhed, jobtitel, jobfunktion, industri og meget mere.

Samtidig er næsten 1/4 af alle brugere på  LinkedIn enten senior level influencers eller beslutningstagere i en virksomhed.

Og uanset målsætning er LinkedIn en unik og værdifuld mulighed for at få dit budskab direkte ud til de allermest relevante personer.

Så hvis du ikke allerede er i gang med annoncering på LinkedIn, er det helt klart en ekstra overvejelse værd at begynde med det.

For at få mest mulig ud af dine kampagner, kan du følge disse seks punkter:

 1. Lav en detaljeret content plan: Gå ikke i gang uden forberedelse. Med en content plan sikrer du, at din LinkedIn marketingstrategi har den bedste chance for succes.
 2. Identificér dine annonceformater: Beslut, hvilke formater, der passer bedst til din strategi. Det kan enten være et enkelt format eller en kombination af forskellige formater, som er det mest effektive for din kampagne.
 3. Målret dine budskaber: Du skal sikre dig, at dine budskaber er målrettet til de rigtige personer baseret på din content plan og formålet med din kampagne.
 4. Lav A/B tests: Test altid dine annoncer, så du sikrer, at din kampagne performer bedst muligt.
 5. Brug LinkedIns analyseværktøjer: På den måde kan du få et indblik i, hvor succesfuld (eller mislykket) dine kampagne er og tilpasse, hvor det er nødvendigt. Samtidig indsamler du også værdifuld information, som kan bruges i fremtidige kampagner.
 6. Overvåg dit budget: Men vær ikke bange for LinkedIn auktionsproces. Budgivning kan godt virke dyrt, men konverteringsraten er højere end på andre platforme.

 

Når det kommer til LinkedIn annoncering, er der ikke en one-size-fits-all løsning Segmentering, format og budget afhænger af branche og kampagne.

Men én ting er sikkert – for en B2B virksomhed kan LinkedIn være en guldmine til nye leads og kunder.

Jeg håber, at du er blevet klogere på LinkedIn annoncering anno 2020, og er blevet inspireret til at komme i gang med at bruge platformen i din markedsføring.

Hos Mindmill er vi eksperter inden for performance-drevet annoncering på LinkedIn. Hvis du har brug for sparring eller lyst til at høre mere om dine muligheder, er vi altid klar på en uforpligtende snak.

Mindmill Denmark ApS

Hasselager Centervej 21-23
8260 Viby J

CVR-nr.: 32478298

Kontakt

Tlf.: +45 70 77 74 44

E-mail: info@mindmill.dk

© 2020 Mindmill Denmark ApS. Alle rettigheder forbeholdes